Ronja från Helgagården

  • e: Gymir från Kvarnbacka
  • u: Askia från Rungarn
  • Ålder: född 2016
  • Kön: sto
  • Typ: Unghäst
  • Kontakt: Lena Brandsten


E: Gymir från Kvarnbacka
Rid 8,33. Tävlad i 4-gång, tölt, A-klassad i T2 och F1 samt SM kval poäng i alla passgrenar. Placerad i A-final Gaedinga SM A-flock. Gått SM 2019 P2 yr 6:de plats.

U: Askja från Rungarn
5-gångare. Taktrena och välseparerade gångarter. Mycket stabilt psyke. Bästa gångart kort tempo tölt. Tävlad upp till SM-nivå i 5-gång. Riden av senior, young rider, och junior.

Ronja är under våren- och sommaren 2019 hanterad och inridningen är så smått påbörjad. Hon är hanterad kontinuerligt i korta perioder och däremellan har hon haft semester i stor flock på stora marker där hon också är uppfödd. Hon är hanterad och ledd i gimma och grimskaft, gått mindre promenader oi skogen intill gården. Borstad och sprayad med glansspray, lyft hovar. Markarbetad och longerad. Haft träns och bett i munnen och sadel och ryttare på ryggen. Samt gått som handhäst. Hanteringen och inridningen pågår och fortsätter i lugn takt. Nästa steg är som handhäst med ryttare på ryggen. 

Ronja tar det mesta med ro. Har hittills inte visat sig bli rädd, spänd eller stressad för någonting i sin omgivning. Ronja är stor, i dagsläget ca 1,40 och ibland glömmer man att hon faktiskt bara är 3 år. Hon visar både tölt och trav i grimma och grimskaft samt som handhäst. Stora steg i tölt och troligtvis 5-gångare. När man hämtar hem henne från sin stora flock inför en periods hantering/träning följer hon lugnt och sansat med trotts att resten av flocken stannar kvar.

Ronja passar en person som vill forma sin egen häst, för ridturer, träning och tävling på lättare nivå. Kanske någon som inte har så stor vana av inridning eller vill rida in sin egna häst för första gången då hon visar ett stabilt psyke och lätthet för de olika gångarterna. 

Ronja är uppfödd och uppväxt på Helgagården, uppfödare och ägare är Lena Brandsten. Säljes direkt av uppfödaren. 

Priset stiger i takt med fortsatt träning.

 

© Copyright Helgagårdens islandshästar. Alla rättigheter förbehålls.